In 2009 kwam ik toevallig in contact met Biodanza. Dans was altijd al in mijn leven geweest, maar Biodanza zelf kende ik niet. Ik had zin in een vakantie waar ik lekker kon dansen. Zo kwam ik terecht bij een Biodanzavakantie. Er ging meteen een nieuwe wereld voor mij open. Ik was zo blij, voelde me zo levend, krachtig en zacht tegelijk. Ervoer zo dat ik mijn eigen leven wilde leiden.

Sindsdien heb ik Biodanza niet meer losgelaten. Biodanza geeft mij zoveel plezier, genieten en ontspanning. Door Biodanza ben ik ook meer mijn eigen weg gaan volgen. Ik leef meer mijn eigen leven. Ik heb meer moed. Ik ben meer bezig met waar mijn hart naar uit gaat. Ik ben veel meer  de ander gaan respecteren om zijn anders zijn. Ik geef meer expressie aan mezelf in aanwezigheid van anderen, laat mezelf meer zien. Voel meer verbinding met de mensen om me heen. Ik ben heel blij dat Biodanza in mijn leven is gekomen.

Inmiddels zit ik het vierde jaar van de opleiding tot Biodanza-facilitator van de Biodanzaschool Eindhoven. Ik mag les geven onder supervisie van deze school. Na de supervisie en het schrijven van mijn monografie kan ik afstuderen als Biodanza-facilitator.

Andere opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd en mij hebben gevormd zijn onder meer: Integrated psychotherapie (vijfjarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie) bij Bodymindopleidingen, Sexual Grounding Therapie (Heart en Sexuality), Tantra en mindfulness.

Oorspronkelijk kom ik uit een hele andere ‘hoek’. Na mijn middelbare school ben ik opgeleid als jurist. Meer dan 25 jaar heb ik diverse juridische functies vervuld, eerst in het bedrijfsleven, later bij de Rijksoverheid. Doorgaans met heel veel plezier. Sinds kort heb ik mij qua werk (volledig) gericht op de lichaamsgerichte psychotherapie en training. In Leiden heb ik mijn eigen praktijk opgezet. In dit werk maak ik al veel gebruik van dans. Lichaamswerk/lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza vullen elkaar prachtig aan!

Ik heb veel zin om Biodanza de wereld in te gaan zetten. Te beginnen met Leiden!

Ik ben lid van de Vereniging Biodanzadocenten Nederland. Voor mijn profiel bij deze vereniging klik hier.

Zie verder:

www.leonoorpronk.nl

www.bewustleiden.nl