In 2009 kwam ik toevallig in contact met Biodanza. Dans was altijd al in mijn leven geweest, maar Biodanza zelf kende ik niet. Ik had zin in een vakantie waar ik lekker kon dansen. Zo kwam ik terecht bij een Biodanzavakantie. Er ging meteen een nieuwe wereld voor mij open. Ik was zo blij, voelde me zo levend, krachtig en zacht tegelijk. Ervoer zo dat ik mijn eigen leven wilde leiden.

Sindsdien heb ik Biodanza niet meer losgelaten. In Biodanza ervaar ik zoveel plezier, genieten en ontspanning. Door Biodanza ben ik ook meer mijn eigen weg gaan volgen. Ik leef meer mijn eigen leven. Ik heb meer moed. Ik ben meer bezig met waar mijn hart naar uit gaat. Ik ben veel meer  de ander gaan respecteren om zijn anders zijn. Ik geef meer expressie aan mezelf in aanwezigheid van anderen, laat mezelf meer zien. Voel meer verbinding met de mensen om me heen. Ik ben heel blij dat Biodanza in mijn leven is gekomen.

Sinds januari 2018 geef ik zelf les in Biodanza. In november 2019 heb ik mijn diploma behaald. Dat was een mooie stap. Andere opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd en mij hebben gevormd zijn onder meer: Integrated psychotherapie (vijfjarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie) bij Bodymindopleidingen, Sexual Grounding Therapie (Heart en Sexuality), tantra en mindfulness.

Oorspronkelijk kom ik uit een hele andere ‘hoek’. Na mijn middelbare school ben ik opgeleid als jurist. Meer dan 25 jaar heb ik diverse juridische functies vervuld, eerst in het bedrijfsleven, later bij de Rijksoverheid. Doorgaans met heel veel plezier. Inmiddels focus ik mij qua werk op Biodanza en op mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en training. In dit laatste werk maak ik ook veel gebruik van dans. Lichaamswerk/lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza vullen elkaar prachtig aan en versterken elkaar!

Ik heb veel zin om Biodanza de wereld in te gaan zetten. Te beginnen met Leiden en Oegstgeest!

Ik ben lid van de Vereniging Biodanzadocenten Nederland. Voor mijn profiel bij deze vereniging klik hier.

Zie verder:

www.leonoorpronk.nl

www.bewustleiden.nl