De dans van het leven

Biodanza is hier en nu

Biodanza is een vorm van dansen waarbij het gaat over genieten, voelen, ervaren en volledig in het hier en nu zijn. Biodanza is plezier maken. Opnieuw verliefd worden op het leven. Genieten van de beweging en de muziek. Bewegen op het ritme en de melodie. Je laten raken door de muziek.

Vijf lijnen
 • Vitaliteit
  Affectiviteit
  Creativiteit
  Sexualiteit
  Transcendentie

   

   

Andere websites

Achtergrond

Vanuit Chili tot over de hele wereld, Nederland, Leiden en Oegstgeest!

De grondlegger van Biodanza is Rolando Toro, een van oorsprong Chileense onderwijzer, dichter, psychiater en antropoloog. Naast dansen hield hij van wetenschap, kunst en de liefde. Dit zijn ook de pijlers van Biodanza. Zijn droom was om de hele wereld te laten dansen. Rolando is in 2010 overleden. Zijn kinderen en kleinkinderen en duizenden docenten over de hele wereld houden zijn grote nalatenschap levend.

Gedicht van Rolando
 • I am a part of you
  You are a part of me
  I am here to try to satisfy all your expectations
  I hope you are here to meet some of my expectations
  If we meet - Glorius - Marvelous
  If we don't - Tragedy


Effecten

De positieve effecten van Biodanza

Bij Biodanza kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Terwijl je beweegt op de muziek, werk je – veelal onbewust – tegelijkertijd aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid en persoonlijke groei. Dat is het mooie van Biodanza: via een plezierige en lichte manier vinden er ongemerkt positieve veranderingen plaats.

Andere websites