Weekend Identiteit en eigenwaarde

Een wending in je leven

Weekend met Regina Veldhuijzen op 21 en 22 mei in Leiden

Eigenwaarde gaat over gezonde liefde voor jezelf, zelfvertrouwen, een positief beeld over jezelf hebben, jezelf ervaren als iemand die ertoe doet, los van wat anderen over je denken. Het biodanza-weekend ‘Identiteit en Eigenwaarde’ is speciaal ontworpen om onze eigenwaarde op een gezonde manier te bevorderen.

Dat je op een gezonde manier van jezelf houdt, jezelf ervaart dat je goed bent zoals je bent en van intrinsieke waarde bent, is essentieel in een vervullend en volwaardig leven. Dan kan het leven stromen, kunnen we zowel krachtig als ontspannen zijn, maken we gemakkelijker ‘echt’ contact, hebben we gezonde ambities, ondernemen we acties die ons voeden, is er energie en vreugde, raakt het ons niet als we zo nu en dan fouten maken, kunnen we het leven aan. Een gezond gevoel van eigenwaarde bevordert ons algeheel gevoel van welbevinden.

Behoorlijk wat mensen worstelen in meerdere of mindere mate met een laag gevoel van eigenwaarde of herkennen elementen daarvan. Ze hebben het gevoel niet goed genoeg te zijn of hebben geen contact met wie ze zijn, zijn meer bezig met de (vermeende) meningen van anderen in plaats van met hun eigen mening en hebben moeite om voor zichzelf en hun behoeften en verlangens op te komen. Te leven en kiezen vanuit hun essentie en van daaruit te handelen op de verschillende gebieden van het menselijk bestaan wordt dan lastig. Ze gaan ‘overleven’ in plaats van leven. Ze doen ontzettend hun best en putten zichzelf uit. Hoe pijnlijk is dat!

Ook zijn er mensen met een hoog gevoel van eigenwaarde. Hoe prettig dat op het eerste gezicht mogelijk lijkt, het kan er ook voor zorgen dat betrokkene tè zelfverzekerd is, geen rekening houdt met anderen of onaangenaam gedrag vertoont.

Zo kan het zowel bij een laag als bij een hoog gevoel van eigenwaarde voedend en ondersteunend zijn om behulpzame en gezonde overtuigingen en gevoelens over jezelf te ontwikkelen, net als behulpzame en gezonde levenspatronen. Het weekend ‘Identiteit en eigenwaarde’ kan je op een positieve, plezierige, liefdevolle en bijtijds ook speelse manier in deze transformatie ondersteunen. We nodigen je van harte uit om in dit weekend in jouw eigenheid tevoorschijn te komen en dat ook te proeven en te waarderen. ‘Dit is wie ik ben met alles wat er is’.

De docenten

Ik geef dit weekend samen met Regina Veldhuijzen. We geven allebei sinds 2018 biodanza aan wekelijkse groepen in Leiden. Het thema ‘eigenwaarde’ sprak ons beiden gelijk aan om hierover ons eerste gezamenlijke biodanzaweekend te geven. We kijken er dan ook naar uit om ons samen met de groep een weekend lang in dit thema onder te dompelen.

Praktische informatie
Dit weekend staat open voor dansers met meer dan drie maanden biodanza-ervaring.

Data:                   zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022
Tijden:                 10.30 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Locatie:               Huis van de Buurt Matilo, Zaanstraat 124 2314 XH Leiden
Investering:        125 euro (inclusief lunch) Vroeg-boek-korting tot 15 april: 115 euro (inclusief lunch).
Aanmelding via info@leonoorpronk.nl of 0648921803

Nadere informatie volgt na aanmelding.